Hampaiden valkaisu kotikonstein

Valkoisemmat hampaat ovat asia, joka nykyään kiinnostaa lähes jokaista, iästä tai sukupuolesta riippumatta.

Suomessa hampaiden valkaisu kotikonstein onnistuu helpoiten kotivalkaisutuotteiden avulla, mutta valkaisuun on olemassa myös muita keinoja.

Katso kaikki valkaisutuotteet

Hampaiden valkaisusta

Hampaiden valkaisu on yksi kauneudenhoidon osa-alueista, joita yhä useammat ja useammat ihmiset käyttävät. Hampaiden valkaisua onkin tehty jo useita vuosia ja siihen käytetyt keinot ovatkin vaihdelleet. Viime vuosina hampaiden valkaisun suosio onkin jatkuvasti kasvanut ja yhä useampi haluaa valkaista hampaansa.

Valkaisun tekeminen ei kuitenkaan aina ole helppoa tai edullista, klinikalla hampaiden valkaisuun ei pääse tai vaihtoehtoisesti sen hinta voi olla hyvinkin korkea, minkä vuoksi monet ihmiset etsivät hampaiden valkaisuun nopeampia ja edullisempia kotikonsteja. Kotikonstein tehtävä valkaisu vaatii hieman etukäteistietoa, uskallusta ja tervettä varovaisuutta, mutta se voi olla myös samalla loistava tapa saada aikaan kaunis ja säihkyvä hymy. Tässä artikkelissa kerromme kaiken tarvitsemasi tiedon hampaiden valkaisusta kotikonstein sekä annamme lisäksi vinkkejä ja neuvoja loistavien tulosten saamiseksi.

Hampaiden valkaisu kotikonstein

Valkaisuprosessin aloittaminen

Valkaisuprosessin aloittaminen voi tuntua suurelta haasteelta, mutta se on itse asiassa melko yksinkertaista. Ensimmäinen askel kotikonstein valkaistaessa on suunnitella ja ostaa tarvittavat tuotteet. Valkaisuprosessissa voidaan käyttää erilaisia kotivalkaisutuotteita, joita saadaan esimerkiksi Zentalin verkkokaupasta, apteekeista tai tavallisista ruokakaupoista. Tuotteet usein sisältävät valkaisuaineita, kuten vaikkapa natriumfluoridia, kalsiumkarbonaattia, karbamidia tai kaliumperoksidia.

Valkaisuprosessin aloittamiseksi on tärkeää, että hampaiden pinnan on oltava mahdollisimman puhdas ja kuiva ennen tuotteiden käyttöä. Suositeltavaa on huuhdella suu käyttäen vettä sekä mahdollisesti jopa pestä hampaat hammastahnan kanssa. Näin suusta saadaan poistettua mahdollisimman suuri määrä bakteereita ja plakkia. Huolehdi siis mahdollisimman hyvin siitä, että suusi on mahdollisimman puhdas ennen valkaisun aloittamista. Plakki tai muut epäpuhtaudet voivat aiheuttaa epätasaisen valkaisutuloksen.

Aloittamisen yhteydessä valkaisuaine tai tuote on asetettava tasaisesti hampaisiin ja pidettävä tuotetta hampaissa ohjeiden mukainen aika. Tämä sama prosessi toistuu niin kauan kunnes haluttu väri tai vaalennuksen taso on saavutettu. Erityisesti aineen kanssa on suositeltavaa aloittaa valkaisu pienellä annoksella ja kasvattaa sen kokoa tarvittaessa. Valkaisun jälkeen on tärkeää huuhdella suu, jotta kaikki valkaisuaineet poistuvat hampaista eivätkä jää vaikuttamaan liian pitkäksi aikaa.

Hampaiden valkaisu luonnollisesti

Hampaita voidaan valkaista kotikonstein myös luonnollisin menetelmin. Hampaiden valkaisun kannalta on hyvä ensin tietää, miksi hampaat värjääntyvät. Hampaiden värjääntymisen aiheuttavat monet asiat, kuten geenit, nautittavat ruokien ja juomien koostumus sekä esimerkiksi tupakointi. Värjäytymät ovat hampaan kiilteessä, mutta vuosien saatossa myös kiille alkaa heikentyä. Tästä syystä myös kiilteen vahvistaminen on tärkeää. Olemme koonneet tähän kirjoitukseen kolme erilaista tapaa valkaista hampaita: ruokasoodaa sitruunamehun kanssa, mansikat yhdessä suolan ja ruokasoodan kansssa tai kookosöljy yksinään.

Huom! Tällä sivulla olevien ohjeiden käyttö tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla.

Ruokasoodan ja sitruunamehu

Se poistaa hellävaraisesti tahroja hampaan pinnalta ja näin vaalentaa hampaan väriä. Emäksinen koostumus auttaa myös tasapainottamaan suun Ph-arvoa. Se vähentää myös sitruunamehun happoisuutta, joka tässä tapauksessa olisi hampaita vaalentava tekijä.

Käyttöohje

Sekoita ruokasooda ja sitruunamehu keskenään, jotta niistä tulee tahnamaista aihetta. Levitä hammasharjaan ja harjaa hampaita varoan maksimissaan noin minuutin ajan. Tämän jälkeen huuhtele hampaat tahnasta.

Hampaiden valkaisu ruokasoodalla ja sitruunamehulla

Mansikat, suola ja ruokasooda

Mansikoiden korkea C-vitamiinipitoisuus voi auttaa plakin vähentämisessä hampaiden pinnalta. Mansikassa on myös entsyymi nimeltään omenahappo, joka saattaa auttaa värjäytymien poistamisessa. Suolalla on yhtälössä hankaava vaikutus ja sen avulla voidaan fyysisesti hangata värjäytymiä pois hampaan pinnalta. Ruokasoodan voi halutessaan sisällyttää tahnaan, mutta sen voi myös jättää pois.

Käyttöohje

Murskaa mansikat ja lisää vähän suolaa sekä halutessasi puolikas teelusikallinen ruokasoodaa. Pyyhi hampaan pinta kuivaksi ja levitä tahnaa hammasharjaan. Levitä tahna hampaan pinnalle ja anna vaikuttaa maksimissaan viiden minuutin ajan, jonka jälkeen voit huuhdella hampaat.

Hampaiden valkaisu mansikalla, suolalla ja ruokasoodalla

Kookosöljy

Tämä voi kuulostaa aluksi hassulta, mutta hampaiden huuhtelu kookosöljyn avulla on ainutlaatuinen ja vanha keino tehdä hampaiden valkaisua kotikonstein. Hieman epämukava maku saattaa tehdä kokemuksesta epämiellyttävän, mutta lauriinihappoa sisältävä kookosöljy saattaa auttaa plakissa olevien värjäävien bakteerien poistamisessa. Oletettavasti kookosöljy myös edesauttaa ienten terveydessä ja pitää hengityksen raikkaampana.

Käyttöohje

Aamuisin ennen hampaiden harjausta laita suuhusi pieni lusikallinen kookosöljyä ja anna sen sulaa suussa. Purskuttele edestakaisin ja koita saada öljy kulkemaan hampaidesi välistä. Voit tehdä tätä 10-15 minuutin ajan, jonka jälkeen suu huuhdellaan ja hampaat pestään normaalisti.

Hampaiden valkaisu kookosöljyllä

Muita menetelmiä

Sitruunahappo

Yksi yleinen tapa valkaista hampaita kotikonstein on sitruunahappo. Sitrunahappoa ja sokeria sekoittamalla voidaan tehdä kotitekoista valkaisuainetta. Sekoita tahnamainen seos sekä lisää sitä hammasharjaan ja harjaa säännöllisesti. Sitruunahappo valkaisee hieman hampaita sekä auttaa plakin poistamisessa.

Banaanin kuori

Banaanin kuorta voidaan hieroa hampaisiin ja se auttaa poistamaan plakkia sekä valkaiseee hampaita. Banaanin kuori sisältää jodiinia jamineraaleja, jotaka auttavat poistamaan hapettuneita pigmenttejä hampaiden pinnalta.

Kotikonstein tehdyt valkaisumenetelmät

Kotikonstein tehtävät valkaisumenetelmät ovat helppoja ja edullisia tapoja valkaista hampaat kotona. Vaikka nämä menetelmät eivät täysin korvaa lääkärin tai hammaslääkärin suorittamaa ammattimaista hammasten valkaisua, antavat ne lähes poikkeuksetta jokaiselle käyttäjälle halutun valkaisutuloksen.

Hampaiden valkaisun turvallisuus

Jos epäilet uskallatko valkaista hampasi, kannattaa ne käydä tarkistuttamassa hammaslääkärillä tai suuhygienistillä ja kysyä hampaiden valkaisusta. Valkaisua tehdessä on myös tärkeää tietää miten hampaiden valkaisu tehdään oikein.

Kaksi askelta miten varmasti onnistut valkaisussa:

1. Ensimmäiseksi hanki valkaisutuotteita ainoastaan laadukkailta ja tutkituilta valmistajilt. Varmista myös, että käytät sellaisia tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti hampaiden valkaisua varten. Eri valmistajien tuotteite ei saa sekoittaa keskenään.

2. Valkaisua tehdessä on myös erittäin tärkeää tietää miten hampaiden valkaisu tehdään oikein. Noudata tuotteiden ohjeita tarkasti. Yleensä ohjeissa kuvataan sitä kuinka pitkään tuotetta tulisi käyttää yhtäjaksoisesti, kuinka pitkään tuotetta pidetään hampaissa sekä miten tuote poistetaan hampaista. Ohjeet voivat vaihdella tuotekohtaisesti, joten on tärkeää lukea ohjeet aina huolellisesti. Vältä myös valkaisemasta hampaita kerralla liian kovaa tai liian kauaa.

Hampaiden valkaisu kotikonstein onnistuu helpoiten kotivalkaisutuotteiden avulla. Saat valkoisemmat hampaat vain muutamalla kympillä.

Kaikki valkaisutuotteet