Hampaiden valkaisu kotikonstein

Valkoisemmat hampaat ovat asia, joka nykyään kiinnostaa monia ihmisiä. Suomessa hampaiden valkaisu kotikonstein onnistuu helpoiten kotivalkaisutuotteiden avulla, mutta valkaisuun on olemassa myös luonnollisia keinoja.

Hampaiden valkaisu kotikonstein

Hampaiden valkaisu kotikonstein luonnollisesti

Jotta ymmärtäisimme, miten hampaita voi valkaista, on hyvä ensin tietää värjäytymisen syistä. Hampaiden värjäytymiseen vaikuttavat monet asiat, kuten geenit, nautittavien ruokien ja juomien koostumus sekä esimerkiksi tupakointi. Värjäytymät ovat hampaan kiilteessä, mutta vuosien saatossa myös kiille alkaa heikentyä. Tästä syystä myös kiilteen vahvistaminen on tärkeää. Olemme koonneet tähän kirjoitukseen kolme erilaista tapaa valkaista hampaat kotikonstein: ruokasooda yhdessä sitruunamehun kanssa, mansikat yhdessä suolan ja ruokasoodan kanssa tai kookosöljy yksinään.

Hampaiden valkaisu kotikonstein luonnollisesti

Hampaiden valkaisu kotikonstein ruokasoodan ja sitruunamehun kanssa

Ruokasooda tässä yhteydessä ei ole yllätys, sillä se on vaikutukseltaan hieman hankaava. Se poistaa hellävaraisesti tahroja hampaan pinnalta ja näin vaalentaa hampaan väriä. Emäksinen koostumus auttaa myös tasapainottamaan suun Ph-arvoa. Se vähentää myös sitruunamehun happoisuutta, joka tässä tapauksessa olisi hampaita vaalentava tekijä.

Käyttöohjeet

Sekoita ruokasooda ja sitruunamehu keskenään, jotta niistä tulee tahnamaista ainetta. Levitä hammasharjaan ja harjaa hampaita varoen maksimissaan noin minuutin ajan. Tämän jälkeen huuhtele hampaat tahnasta.

Hampaiden valkaisu kotikonstein ruokasoodalla

Voit myös kokeilla mansikoita, suolaa sekä ruokasoodaa yhdessä

Mansikoiden korkea C-vitamiinipitoisuus voi auttaa plakin vähentämisessä hampaiden pinnalta. Mansikassa on myös entsyymi nimeltään omenahappo, joka saattaa auttaa värjäytymien poistamisessa. Suolalla on yhtälössä hankaava vaikutus ja sen avulla voidaan fyysisesti hangata värjäytymiä pois hampaan pinnalta. Ruokasoodan voi halutessaan sisällyttää tahnaan, mutta sen voi myös jättää pois.

Käyttöohjeet

Murskaa mansikat ja lisää vähän suolaa ja puolikas teelusikallinen ruokasoodaa, jos päätät käyttää sitä. Pyyhi hampaan pinta kuivaksi ja levitä tahnaa hammasharjaan. Levitä tahna hampaan pinnalle ja anna vaikuttaa maksimissaan viiden minuutin ajan, jonka jälkeen voit huuhdella hampaat.

Hampaiden valkaisu mansikalla, suolalla ja ruokasoodalla

Hampaiden valkaisu kotikonstein yhdessä kookosöljyn kanssa

Tämä voi kuulostaa aluksi hieman hassulta, mutta hampaiden huuhtelu kookosöljyn avulla on ainutlaatuinen sekä vanha keino tehdä hampaiden valkaisu kotikonstein. Hieman epämukava maku saattaa tehdä kokemuksesta epämiellyttävän, mutta lauriinihappoa sisältävä kookosöljy saattaa auttaa plakissa olevien värjäävien bakteerien poistamisessa. Oletettavasti kookosöljy myös edesauttaa ienten terveydessä ja pitää hengityksen raikkaana.

Käyttöohjeet

Aamuisin ennen hampaiden harjausta laita suuhusi pieni lusikallinen kookosöljyä ja anna sen sulaa suussa. Purskuttele edestakaisin ja koita saada öljy kulkemaan hampaidesi välistä. Voit tehdä tätä 10-15 minuutin ajan, jonka jälkeen suu huuhdellaan ja hampaan pestään normaalisti.

Huom! Tällä sivulla olevien hampaiden valkaisu kotikonstein –ohjeiden käyttö tapahtuu käyttäjän omalla vastuullaan.

Hampaiden valkaisu kookosöljyllä

Hampaiden valkaisu kotikonstein onnistuu helpoiten kotivalkaisutuotteiden avulla. Saat valkoisemmat hampaat vain muutamalla kympillä.

Kaikki valkaisutuotteet