Zentalin tuotteet Iltasanomien testissä!

15.06.2017 | Zental

Kotikäyttöön on tarjolla jos jonkinlaista valkaisutuotetta. Iltasanomat tekivät testin, onko niistä mihinkään. Yksi testattavista tuotteista olivat Zentalin valkaisuliuskat.

Perusvarma valkaisija – Zental valkaisuliuskat

Lupaus: Peroksidittomat, aktiivihappoa sisältävät liuskat poistavat hampaista värjäytymiä ja keltaisuutta. Helppokäyttöiset liuskat valkaisevat hellävaraisesti ilman vihlontaa. Liuskat lupaavat jopa kymmenen astetta valkoisempia hampaita kahden viikon hoitojaksolla. Voi käyttää, vaikka kiille olisi ohentunut.

Näin se toimi: Kellastuneista hampaistani huolimatta minulla ei ole aiempaa valkaisukokemusta. Geeliä sisältävät liuskat liimattiin hampaiden pinnalle. Vaikutusaika kului nopeasti, ja huomaamattomia liuskoja voi käyttää vaikka töissä. Pystyin puhumaankin. Päädyin käyttämään liuskoja kaksi kertaa päivässä viikon ajan. Viikon jälkeen hampaani vaalenivat selvästi, mutta odotin silti kirkkaampaa lopputulosta. Silti hyvä hinta-laatusuhde. 4/5. – Nainen, 24.

Maitohappobakteerihuuhde

Lupaus: Maitohappobakteereja sisältävät purutabletit liukenevat suussa purskuteltavaksi, valkaisevaksi huuhteeksi. Eivät ärsytä ikeniä tai vihlo. Näkyviä tuloksia kuurin eli 30 päivän jälkeen.

Näin se toimi: Hammasluuni on hieman keltainen, kahvi ja punaviini ovat tehneet tehtävänsä. Aiemmin valkaisutuotteet ovat aiheuttaneet vihlontaa, mutta tabletteja oli mukava käyttää. Ne muistuttivat fluoritabletteja ja maistuivat mintulta. Tuloksia sen sijaan sai odottaa. Lopulta en enää muistanut kytätä vaikutuksia, mutta tableteista tuli tapa. Kuurin jälkeen hampaat vaalenivat 1–2 astetta. 4/5. – Nainen, 32

Raikastava kynä

Lupaus: Suoraan hampaiden pinnalle levitettävä kynä poistaa kahvin, teen ja tupakan aiheuttamia tummentumia, vahvistaa kiillettä, valkaisee hammasluun sävyä ja raikastaa hengitystä. Vaikuttavana aineena on 0,3-prosenttinen karbamidiperoksidi, ja tuote sisältää myös fluoria.

Näin se toimi: Raikkaan oloista geeliä oli hauskaa kynäillä hampaille pitkin päivää. Kahden viikon ajan lisäilin sitä aina, kun muistin. Ohjeen mukaan kynää voi käyttää jopa 3–5 kertaa vuorokaudessa, korkeintaan neljän viikon kuureina. Valokynää muistuttavalla sivellinpäällä oli helppo töpöttää geeliä myös hampaiden väleihin tai paikallisiin tummentumiin. Omat hampaani ovat aina olleet melko valkoiset, joten valkaisutulosta oli vähän vaikea arvioida. Kynän tuomaan raikkaaseen tunteeseen jäi kuitenkin koukkuun. Kynä korvasi raikastavat pastillit. 3/5. – Nainen, 28

Tuhkasta timantteja

Lupaus: Kookoksen kuoresta valmistettu aktiivihiili puhdistaa tehokkaasti ja kuorii hampaita kiillettä vahingoittamatta. Appelsiinin kuori, piparminttu ja sitruunamyrtti raikastavat suun, vähentävät tulehduksia ja jopa hammaskiveä. Luonnontuote sopii myös vegaaneille.

Näin se toimi: Ensimmäinen käyttökerta oli yhtä sotkua: musta jauhe varisi pitkin lavuaaria ja harmaata litkua sai sylkeä hyvän tovin. Pakko oli pestä vielä tavallisella tahnalla ja hammasvälitkin langattava. Kaiken tämän jälkeen suussa oli kyllä puhdas tunne! Seuraavalla kerralla annostelin jauhetta vähemmän, jolloin kokemus oli parempi. Hammasluuni ei ole luonnostaan järin valkoinen, mutta viikon käytön jälkeen olin huomaavinani hymyn raikastuneen aavistuksen. Ehkä. Vaikka jauhe jättää suuhun raikkaan tunteen, se ei sisällä fluoria, joten tavallista tahnaa ei kannata hylätä. 2/5. – Nainen, 39

Voit lukea artikkelin täältä.

Selvitä sinulle sopivin tuote tai katso kaikki tuotteet